Lena Jöhnemark

Lena Jöhnemark

Seniorkonsult

"Att få hjälpa olika människor, på olika nivåer, att växa och komma framåt i sin utveckling är det absolut bästa i mitt jobb! Det är spännande, varierande och ger väldigt mycket tillbaka till mig. Det får mig att känna mig värdefull, vilket driver mig att göra det igen, och igen och..."

Arbetslivserfarenhet

Sedan 2010 är jag verksam inom Sententia. Det jag jobbat mest med innan dess är projektledning och testledning i utvecklingsprojekt inom IT-branschen och det höll jag på med i nästan 10 år. 2007 startade jag eget företag med allt vad det innebär. Jag har även jobbat knappt 10 år inom Tullverket, både som tulltaxerare och budgethandläggare men framförallt flera år som projektadministratör och systemförvaltare i interna IT-projekt. Under ett år var jag även mentor i ett ALMI-projekt för nya företagare. Mina olika jobb inom olika typer av organisationer har givit mig värdefull erfarenhet som jag har nytta av i jobbet som konsult inom Sententia. Inte minst genom att jobba med många olika typer av människor. 

Utbildning

Jag har utbildat och certifierat mig till coach enligt ICFs riktlinjer och jag är även licensierad IDI-handledare. Jag har även gått ett antal ledarutvecklingsprogram samt påbyggnadskurser inom coaching såsom gruppcoaching, arbetsmarknadscoaching m fl. Utöver det har jag högskolepoäng inom företagsekonomi, data- & systemvetenskap samt juridik samt en eftergymnasial tulltaxerarutbildning i Tullverkets regi.

Mina personliga egenskaper

Oavsett vilken typ av arbete jag haft så har min drivkraft varit att på något sätt förbättra, med människors välbefinnande i fokus. Utöver att vidareutveckla och förbättra är problemlösning en stark drivkraft hos mig och jag ser gärna en långsiktig helhetslösning. I samtal med människor är jag lyhörd och uppfattar ofta det som sägs ”mellan raderna”. 

Min fritid

Min fritid tillbringar jag helst utomhus. Att vara ute i naturen ger mig väldigt mycket energi men även att vara ute i trädgården. Eller att sitta på altanen. Allra helst är jag ute tillsammans med min man, min familj eller vänner, vi har ett aktivt socialt liv. Vi spelar mycket golf på sommarhalvåret och cyklar en stor del av året. På vintern blir det numera bara ibland en skidresa men innan barnen blev vuxna åkte vi varje år.  Jag bor i ett hus med trädgård tillsammans med min man och en av våra två söner, den andre sonen studerar på annan ort.

 

johnemark@sententia.se

0708-53 63 38