Michael Petersson

Michael Petersson

Seniorkonsult

"I hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med utbildning, lärande och ledarskap I olika former. Att få människor eller grupper att utvecklas är något av det finaste och mest värdefulla man kan få arbeta med. I Sententia får jag möjlighet att arbeta med just dessa utvecklingsfrågor!"

Arbetslivserfarenhet

Jag har i mer än 20 år arbetat med ledarskap, pedagogik och chefskap inom Försvarsmakten och därefter bland annat under 13 år varit ansvarig för organisation och chefsutveckling på Sjöfartsverket. Under dessa år har jag också fått arbetat internationellt, dels som FN-observatör i Mellan Östern men också med Government Building och Ledarutveckling för EU och SIDA i bland annat Rumänien och Tunisien.     Jag arbetar i dag som seniorkonsult och är delägare i Sententia Management.

Utbildning

Officersutbildning ( MHS AAK ), högskoleutbildning i pedagogik, sociologi, psykologi samt omvärlds- och framtidsanalyser. Ledarskapslärarutbildning ( KLLOK), IDI ( Interpersonal Dynamics Inventory ), Konsultationens konst, Handledarutbildning teambuilding, DISC ( Thomas international), UGL och UL-handledare,  Förändringens Fyra rum mm.

Personliga egenskaper

Jag är rak och tydlig i handledarrollen. Kreativ och trygg som person, nyfiken och lätt att få kontakt med. Jag får ofta höra att jag är lugn, kunnig och ”närvarande” när jag arbetar med grupper.

 Min fritid
Jag är sedan 6 år särbo med Eva från Göteborg och bor i ett äldre hus i Ljungsbro och ägnar mycket tid till detta, samt tillhörande pyssel i trädgården. Jag har tre inte helt utflugna ” unga vuxna” som jag gärna åker utförsåkning eller reser med. Jag rider, paddlar kajak, tränar mountainbike och åker långfärdsskridskor. I somras köpte Eva och jag en sportstuga nära Nipfjället i Dalarna där vi kommer att tillbringa stora delar av vår lediga tid med vandring, fiske, längd och utförsåkning 😊

michael@sententia.se

0705-410310