Stina Ekenstierna

Stina Ekenstierna

Seniorkonsult

Arbetslivserfarenhet

Jag har arbetat med organisations-och ledarutveckling i 18 år i både offentliga- och privata organisationer. Jag arbetade inom Landstinget i Östergötland i 12 år och var där utvecklingsansvarig för ledarutvecklingen för landstingets 550 chefer och ledare. Jag arbetade både med utveckling och genomförande av olika ledarutvecklingsprogram och med ledningsstöd till chefer och ledningsgrupper. De senaste 8 åren har jag arbetat mycket med verksamhetsutveckling i form av både kultur- och strukturutveckling. Jag har arbetat med införande av Lean- och Agila principer och med utveckling av ledningssystem, processer och värderingar.

Jag har också under 15 år arbetat som chef och ledare på bland annat IKEA och Telia Nära som försäljnings- och marknadschef och i Landstinget som konsultchef inom HR.

Jag arbetar med ledarutveckling och förändringsledning genom att skräddarsy och genomföra olika ledarutvecklingsprogram och chefsdagar/workshops samt med handledning och coachning av chefer och VD.

Jag stöttar också företagsledningar med förändringsledning, ledningsgruppsutveckling och kultur, strategi- och målarbete. Jag arbetar nära VD och/eller ledningsgrupp i uppdragen.

Jag har skrivit två chefshandböcker, ”Att leda Förändring” och en chefshandbok i ”Att bygga och leda framtidens verksamhet” som jag använder i ledarutvecklingen.

Utbildning

Jag har en Fil.kand. examen i beteendevetenskap & ekonomi från Umeå Universitet och University of Wales.  Jag har också högskoleutbildning från Texas, USA inom projektledning, ledarskap, marknadsföring och konst. Jag har genomgått  styrelseutbildning och utbildningar i Lean ledarskap, lean principer och verktyg,  samt ledarutbildning för HR Executive, och Advanced Training Program for Leaders in Health Care.

Jag är certifierad Ledarcoach, Karriärcoach, Förändringsledare och har flera certifieringar personlig utveckling som T ex Hogan Leadership Assessment, Myer Briggs Typ Indikator I & II och Förändringens fyra rum.

Referensföretag som jag arbetat med är Siemens Turbo Machinery, Region Östergötland, Akademiska sjukhuset i Uppsala, Toyota Material handling, Karlskoga Energi, HSB, SMHI, NAF mfl…

Mina personliga egenskaper

För mig är det viktigt att utgå från kundens situation och behov. Jag vill att de aktiviteter vi gör ska ge bra resultat både för individ och organisation på lång sikt, så ett strategiskt perspektiv är viktigt. Jag är lyhörd och anpassar uppläggen efter behoven hos både organisationen, gruppen och personen. Jag ser möjligheter och vill gärna lyfta blicken för att se helheter när det gäller problemlösning. Jag drivs av att utveckla både människor och organisationer för att möta framtiden och för att nå varaktiga resultat. För mig är det viktigt att arbeta mot mål för att skapa motivation och entusiasmera genom stort engagemang. Jag tror att framgångsrika och lönsamma organisationer har bra ledare. Ett gott ledarskap är inte en medfödd förmåga utan något som hela tiden måste utvecklas.

Min fritid

Jag bor i Linköping med min man Hans. Våra två barn är vuxna och har nu flyttat hemifrån. Min fritid spenderar jag gärna i vårt fritidshus vid kusten och jag spelar lite golf på sommaren och åker skidor på vintern och jag försöker träna på gym några gånger i veckan. Yoga är en stor del av mitt träningsliv och jag är utbildad instruktör och har lett Hatha yoga grupper i 15 år. Jag gillar färg, form och design och jag målar tavlor i mån av tid. Att resa och uppleva nya miljöer och att umgås med vänner ger mig också mycket energi.

 

ekenstierna@sententia.se

076-104 33 55